FOnline 2

Foreign wastes => Balkan Wastes => Topic started by: Jim on September 03, 2014, 08:15

Title: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on September 03, 2014, 08:15
Eto mozemo ovdje stavljat i diskutirat bildove da se snalazimo lakse  :)

Snajper

Spoiler
1 9 6 1 6 8 10
first aid, doc, sg
smal frame, chem reliante
tafnes x2, lifegiver x2, more critical x2, beter critical, BROF
glow šah: crit chance
implant marksman
300 skil sg obavezan
narkomančina tj. sve droge osim psycha ( u tijesnim prostorima može se psiho i sa jebenim armorom je gadan skroz :)

Meni najdraži bild iako se moglo bolje ali ko ga jebe, možda ga i rerolam.On je prvenstveno rađen za RT ali pošto nemam cijeli bogove dane za igranje, napravio sam mali kompromis tako da mogu mutante farmat u tb solo.Moguće su tu razne varijacije npr. žrtvovati jedan lifegiver i uzeti sharp shoter ili stavit perc na 8 i uzeti gain perc a ovaj bod stavit u endurance i tako, pitanja je puno a vremena malo :D
Fa mi na 99 lvl završava na 200 a doc imam 100 i ja sam digao repair 133 i science na 135, pošto dok sam farmao npc-e sam odmah rastavljao oružja i popravljao si svoj armor.Znači za početni bild je to i dobro da se ne jebeš stalno sa takvim trivijalnostima.Treba razmisliti ako se želi punokrvni bild, da se prvo pročitaju sve knjige a  onda radije napumpaš CC do 200 a onda šta ostane u doc (da lječiš ekipu svoju dok je u KO) ili negdje po želji.Ja knjige nisam ni sve pročitao mislim a pogotovo u početku nisam čitao što je greška ukoliko se želi iskoristit svaki bod, niti sam napravio onaj quest u JT koji daje neki bonus na repair skil.Svi osim mutanta su pjesma za ovog chara farmat a mutanti se komotno mogu farmat na otprilike 45-50 lvl sa regualarnom opremom jedino nidler imajte -ap i ako može još koji dodatak jer su oni lagani za craftanje.Trik je kad se uđe u enc sa mutantima, trči se odma što dalje od njih i traži se zaklon, nikako ne započinjat prvi turn sa njim jel si najebo onda ko žuti pošto oni imaju onda dva turna.Znači gerila taktika :)
Xls i nidler obavezna oprema.Dok njih par uopće stigne do snajpa, več ih pola je kriplano i zgužvano i na samrti, dok ih je par i mrtvo.Ako je mapa bez zaklona, gibaj van.

Raketaš

Spoiler
6 10 9 1 3 10 1
 bonhead, chem reliante
bg, fa, outdorsman
tafnes x2, lifegiver x2, quick hands, gain perception, stonewal, quick recovery
droge sve osim psiha
implant: encahntment i kreten ja uzo adr. rush mada je zasad taj perk ko da si bacio implant u vjetar tj. ima puno boljih perkova kao npr. AB ili medic

Znači ovaj bild se moglo bolje ali kao raketaš je dobar i posluži dok u drugoj ruci je flejmer koji je uvijek dobar sa pyromanic perkom.Farmanje s njim je isto pljuga pošto ima dva bursta iz lsw-a roguesa/khansa/regulatorsa dok sa mutantima ide malo teže ukoliko se nema -ap lsw i rocket launcher i naravno dobro dođe i armor sa -ap i resistima.Ista taktika je ko i sa snajpm, znači trk do zaklona i peri deri.Teže je s njim mutante ali uz iskustvo i taktiku ide i to.Ima mjesta popravcima kao npr. pogrešan izbor perka sa enchantmentom te možda bolje da je defense implant ili čak speed pa da imam dva bursta odmah, da mu nisam digo repair na 134 nego da sam uložio u CC itd...

Ray Charles big gunner

Spoiler
6 1 10 1 7 8 6
bonhead chem reliante
bg (240), fa (300), cc (200)
brd x2, tafnes x2, lifegiver x2, stonewal, medic
keith richards za droge :), sve
implant:speed

Ovaj je jedini nasto rerolanjem pošto sam imo nekog levata od početka sezone koji je bio lvl 50 a pado je od prdeža pošto je imo 1 str i smal frame, koja njubina a? :).Za dungeone mila majka, jebeni cd za fa od 15 sekundi, jebeno otporan na kriplere, brz ko haile gebreselasije u slastičarni i dere burstom ili flejmerom poštenski.Jedino što je slijep ali bože moj, zato svira kurcu na otvorenom te stoga ko i sve charove, treba prilagodit terenu.Meni poslje snajpa najdraži char mada ih više ni nemam :).U rt farma mutante sa regularnim flamerom/avengerom ali može ponekad bit gusto ako ih je više te stoga udari i bježi je taktika za takve situacije pošto su mutanti spori.Zaklon isto dobro došao jel ako ga nema a njih je previše, najebo si.Najbolje u dungeonima lvlat isto tako ili u početku na regulatorima/khansima/roguesima.

Par napomena tek toliko da se nađe:
- obavezno pročitat sve knjige (korištenje mentatsa daje još dva inteligence što znači dvije knjige dodatno za pročitat)
-napraviti quest u JT za repair skill u ako zatreba taj skill ikako kasnije
-agiliti staviti ili 8 ili 10
-ne držati cugu blizu ruke koja drži miš od kompa
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Besmrtnik on September 03, 2014, 10:00
jel ima ko kakav dobar sniper build vidio sam da su neki od vas rekli da ih koristite, ja imam samo jedan i sluzio je na pocetku za khans and rogues, 14 ap i samo nesto preko 215 hp, oko 40 lv je, 10 luck 2x eyeshot, midlim za tu svrju je ok u tb pobjegnem u kut mape, i neki cak umru u 2 eyeshota, kasnine sam napravoo fobar bg build i isao na mutante, za bilo koju drugu svrhu los build bilo koje burs oruzje me ubije sa range iz 2 burst
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on September 03, 2014, 10:18
Koliko je koristan dodger perk (+40 Armor Class) i zasto ga niko ne uzima ?

Ako je maksimum AC 90 MK2 daje mom liku 35 AC to znaci da sam uzeo dodger AC bi mi bio 75 sto je samo 15 ispod maksimuma ?
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on September 03, 2014, 10:29
Bes navecer se naadam vremenu pa sibnem par bildova a s njima mozes i na mutante u tb bez beda a sa upgrejdanim gearom ko setnja ce ti bit.Na mobitelu sam jbg.Bitan ti je zaklon kod mutanta i distanca na pocetku.Sa nekih 300 hp komotno kokas mutante ma kolko ih bude a sa manje hp mozes manju geupu.
Gab dodger perk ti je bacen perk posto imas more korisnijih za uzet da ti vise pomogne.
Bit cu opsirniji navecer nadam se.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: drot on September 03, 2014, 10:31
Koliko je koristan dodger perk (+40 Armor Class) i zasto ga niko ne uzima ?

Ako je maksimum AC 90 MK2 daje mom liku 35 AC to znaci da sam uzeo dodger AC bi mi bio 75 sto je samo 15 ispod maksimuma ?
Jeftinije je uzeti Evader po mom mišljenju, tako barem imaš 10% sigurne šanse da te netko promaši.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on September 03, 2014, 10:48
Evader ti uzima 2 endurance :P

Dogurao sam ovog do 40-og ali sada cu da krenem treceg eksperimentalnog skroz (sta god ima da se izgubi vec je izgubljeno :) ) samo za XL i mozda za plazmu.

Mada ovaje je definitvno poslednji , posle igram Gabby-ja  slepog ali lepog BG :)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: drot on September 03, 2014, 10:53
Evader ti uzima 2 endurance :P
Jeste, ali u kombinaciji s Jinxed bio bi zanimljiv build za trolanje.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Besmrtnik on September 03, 2014, 10:58
a tvoj char je gabby, bio sam igrao s tobom, al nisam znao da si nas lol
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: SpongeBob on September 03, 2014, 12:10
imam ja par isprobano dobrih buildova. stavim ih kad dođem doma. jimbo, bilo bi dobro da ti editirtaš prvi post i sve ih tamo stavljaš.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on September 03, 2014, 13:47
imam ja par isprobano dobrih buildova. stavim ih kad dođem doma. jimbo, bilo bi dobro da ti editirtaš prvi post i sve ih tamo stavljaš.

No problemo samo da dodjem mado  :)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Besmrtnik on September 03, 2014, 13:58
da slazem se par najboljih stavis u prvi post, po jedan od svake vrste bg tank,crit,rocket, i sg criple, burst, p90,xl itd, energy plasma i laser build, pa nek se nadje i nama statijim igravima ce bit lakse skombinirat i doradit, a pogotovo novim igracima da vide gotove primjere buildova
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on September 03, 2014, 20:25
Evo napravih ga , sad me zanima koliko mi je SP% zaista potrebno u Small Guns da bih postigao 90 % damage (znaci ne Aim Chance 95 ili 100) nego 90 % stete koju small gun u burstu izaziva  ? Ja obicno maksujem na 300 glavni izbor ali sada hocu da pravim da moze da puca i iz plazma (ili laser rifle).

Ne pravi mi se bas FAid ili CC 200 300 ili koliko vec moze , radije bih da izbalansiram imedju energy guns-a i small guns-a jednako i da kazemo nivo 90 kao meta (posle je malo naporno :P ).

AJde jedna lepa srcana diskusuja :)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: SpongeBob on September 03, 2014, 21:32
Evo nekih buildova od mene:

BG Tank
Spoiler
(http://s27.postimg.org/prklqqan7/BG_tank.png)
Brutalan build prilično dobro poznat među igračima. koristi defence implant ili u slučaju da se ima pun k.. nabrijanih armora speed implant
raspodjela skill pointa je dosta fleksibilna kako kome odgovara. npr umjesto 200 doc i lockpick, može se tagat close combat pa na 200 itd.

Flamer/Rocketeer
Spoiler
(http://s1.postimg.org/v61k76o2n/Flamer_Rocketeer.png)
build koji sam napravio ali ga nisam isprobao. jeben za farmanje sa flamerom, čišćenje dungeona, dobar kao potpora u PvP-u, a može se koristit i u TC-u kao rocketeer

P90 Burster
Spoiler
(http://s4.postimg.org/vj7bj9y3h/P90_Burster_speed_implant.png)
meni osobno najdraži burster build. Ako se nema nabrijanih armora može i sa defence implantom.

Plasma/Gatling build
Spoiler
(http://s4.postimg.org/3n686qevx/Plasma_crit.png)
meni općenito najdraži build. igrao s njim pun kurac i predobar je. full crit build, odličan za kriplanje sa brutalnim bypass damageom. gatling hexanje za 400+ damagea.
vidio sam da ekipa slaže plasma buildove sa 8 ili 9 LK i bez marksmana pa stavlja na veći endurance, ali ja sam više za full crit.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: SpongeBob on September 05, 2014, 08:26
bit će druge sezone tj. treće, nema razloga da je ne bude. s tim da ja ne vjerujem da će bit baš tako brzo kao što većina misli.
što se baze tiče to definitivno. ne jedna nego više njih na strateškim lokacijama za lakši regear i slično.

ovaj build o čemu pričaš. to ti radiš novi build, već si ga napravio ili šta? nemoj radit hibridne buildove jer su loši. ili napravi SG burstera ili energy criplera, kombinacija ti neće bit dobra. osim toga laser/plasma/pulse unaimed shotovi su beskorisni jer imaju pre mali damage, osim eventualno za framanje. ali ima daleko boljih načina za farmanje od EW.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on September 05, 2014, 10:47
Ne , probam nesto novo.Ja obicno u svakoj formi fallout/fonline-a igram 1 IN 10 PE 10 LK buildove ali ovde postoje knjige pa sam sve poene gubio za IN.

Ovaj build je bez critical,leveluje se brzo a mogu i da se farmuju mutanti (verovatno uz malo Jet-a i sa daljine u TB) ali mozda na malo vecem nivou.12 AP-a i BROF ti daju 4 ili 5 pucanja iz npr. YK32 Electric Gun-a ili 3 plasma/laser rifle shot-a a.Pocnes sa tim i onda kad nesto dodje da te ubije izvuces pun XL i burstujes 3 puta.

ST 06 PE 06 EN 09 CH 01 IN 07 AG 10 LK 01

Small Guns , Energy Weapons , Outdoorsman

Bonehead,Chem Reliant

Toughness x 2,Action Boy x 2,BROF,Dodger,Stonewall,Medic

Ne verujem da ce biti kompetitivan na duge staze ali mogu uporedo da ga iskoristim za pravljenje Big Gunnera sa 6 PE.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on September 05, 2014, 12:42
Gab, neću da solim ali ovaj dodger ti je bačen perk u ovoj kombinaciji a i nemoj nikad, ako imaš 6 inteligence, tagat outdorsman pošto dok pročitaš sve knjige, imat ćeš 96 ili 100 šta znači da ne trebaš ulagat ništa u outdorsman.Neka probavanja ali isto se slažem sa Bobom da hibridi nikad nisu dobri kao čistokrvni bildovi  :).Ew ti je dobar ako imaš crit bild isto kao i xls iz daljine.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: SpongeBob on September 05, 2014, 13:27
velim, ako je to nekakav testni build onda ok, ali ako ga misliš koristit dulje vrijeme neće biti dobar. nije ni za farmanje, a bogami ni za PvP.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on September 05, 2014, 13:33
Za levelovanje radi posao bar meni ... Mislim da bih sa ovakvim necim otvorio sezonu ako ikad krene nova , ne treba mi prakticno nista osim malo municije i poneki XL a ako ikad bude nove sezone valjda ce lvl 99 ipak da bude lvl 99 ? :)

Znaci AC prakticno bolje i da ne gledam ?

EDIT : Nije bitno sad sam nasao sta znaci , znaci lifegiver umesto dodger ...

DRUGI EDIT: Failed build :) Da , definitivno nece da radi tj. mogu da ga igram opusteno ali nije preterano efikasan.Uzecu da dolevelujem Gabby-ja sa mutantima kad uhvatim malo vremena pa cu da vidim.

Jim-ov build mi izgleda kao nao najelegantniji :) Ima full critical i dovoljno HP-a , moze da koristi dosta oruzja tako da je to izgleda cilj.Mada videcu sta ce da se menja i pojacava a sta ce da se slabi ali mislim da je to build koji ne moze da se oslabi sta god se menja u sistemu.Hvala na savetima Jim i SpongeBob , velika usteda vremena ... Trebalo bi mi jos 10+ pokusaja da nadjem build koji mi se svidja.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on September 06, 2014, 00:25
Vidim da Rangeri vrse masovni pokolj trenutno :P

Posto vi imate vise iskustva sa tim stvarima mozda je bolje da ova tema sa buildovima Sponge-Bob-ovim i Jim-ovim posebno bude uklonjena / moderirana a da se buildovi ubuduce disktuju preko mumble-a ili irc-a?

Ja sam zapisao ono sto mi je trebalo a ovako sad svi znaju njihove buildove ?
Ne bih voleo da nadrljaju zbog toga , stalno zaboravljam da je rat i dalje u punom zamahu :P
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on September 06, 2014, 08:23
Ne beri brigu Gab, ionako ce kraj sezone uskoro pa ce se vjerojatno mijenjati nesto.  :)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: smeghead on November 13, 2014, 18:14
pozdrav.može neki sniper pve bild koji ne koristi droge(osim nuka i cig) ne mora moc craftat nista
igrao sam na 2238 i reloaded prije,al nsiam dugo ništa,mislim da cu na reloaded nakon wipea,al probat cu ovo jer vidim da dosta ljudi igra.vaša mišljenja o reloaded vs ovo?
e i par pitanja
nema slavinga tu?
koja je šema s lockerima,vidim da ne daju dobre stvari ko na reloaded,jel ih se uopce isplati farmat ili? da li daju blueprinte?
jel uopce moguce farmat sierru i sl ako niste u nekoj vecoj fakciji? kolko sma skontao do sad,uvijek ih capa neka fakcije s vise ljudi
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on November 14, 2014, 11:39
Pozdrav ! :)

1.Imas tu neke buildove u temi vec gotove za sniper-a koji odgovaraju tome sto ti treba (Jimov sniper je odlican ).

2.Slicno Reloaded ali mnogo manje pitomo.Nema robova.Lockeri su samo experiment za sad i daju simbolicne nagrade osim ako ne ides u San Francisco top area ali tamo nisam bio pa ne znam.

3.Sierra caves mozes da radis i sam ali kako bolje pitaj JJ.Valjda je princip da ako udjes sam sreces 1 igraca protiv tebe 2v2 ili mi je bar on tako rekao.

Mozda malo obrisem moje postove sa pitanjima da bi lakse video bildove. 
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Bronco on November 14, 2014, 19:19
pozdrav.može neki sniper pve bild koji ne koristi droge(osim nuka i cig) ne mora moc craftat nista
igrao sam na 2238 i reloaded prije,al nsiam dugo ništa,mislim da cu na reloaded nakon wipea,al probat cu ovo jer vidim da dosta ljudi igra.vaša mišljenja o reloaded vs ovo?
e i par pitanja
nema slavinga tu?
koja je šema s lockerima,vidim da ne daju dobre stvari ko na reloaded,jel ih se uopce isplati farmat ili? da li daju blueprinte?
jel uopce moguce farmat sierru i sl ako niste u nekoj vecoj fakciji? kolko sma skontao do sad,uvijek ih capa neka fakcije s vise ljudi

Nisam igrao reloaded pa ti nemogu usporedit, ali kolko sa gledao po wiki i forumu ovdje je bolji balance izmedu oruzja i ima vise sadrzaja, mozda sam u krivu....neznam.
Slavinga nema.
Lockeri - uzasno lose u encounterima, vrlo malo dobrih stvari pa cak i oko SF-a koji bi trebao davat bolje. Imas Sierra Caves dungoun koji mozes odradivat i tu se cesce dobivaju dobre stvari i blueprintovi. BP su trenutno za otkljucat novu tehnologiju, ali opcenito su za dobit bonuse kad kraftas nesto.

Sierra opcenito (nije isto kao sierra caves) - moguce je ali vrlo tesko i neznam bas s trenutnom opremom u igri. Uvijek je bolje otic s nekim jer kao sto si rekao nabasat ces na neku grupu od vise igraca.

Sta se tice snipera za PvE - moguce je, ali bursteri i flamer buildovi su superironi za PvE, sniperi su ugl za PvP. Jer nemozes napravit bas "tank" sniper a u PvE hp su vrlo vazni. Ako ga i dalje zelis, Jim-ov je sasvim ok build. NPC te neće cripplat pa nećeš imat problema puno sa st i small frame.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Rakija on November 21, 2014, 03:00
Pozdrav!
Eto malo da revitaliziram topic.
Ako netko ima build za sneak snajpera i neki meele steven segal stil (ako je moguće izvezst ninja stiven segal stil super bi bilo) neka ga baci ovjde, bio bih zahvalan :) Ubijam vrijeme u builderu i nikako do savršenog builda.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on November 21, 2014, 07:54
Pozdrav!
Eto malo da revitaliziram topic.
Ako netko ima build za sneak snajpera i neki meele steven segal stil (ako je moguće izvezst ninja stiven segal stil super bi bilo) neka ga baci ovjde, bio bih zahvalan :) Ubijam vrijeme u builderu i nikako do savršenog builda.

Snik snajper je zajeban bild da ne kazem los.Moras popunit sg skil i snik tako da skoro nista ti ne ostaje za druge skilove.Dobar je scaut i za flenkanje al ocekuj smrt cim te neko vidi.
1 8 6 1 6 8 10  tri crita, silent runing, gaiin perc, lifea dva, sharp
Samo daljina te spasava  ;D
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on November 21, 2014, 08:51
Stealth Boy je "Must" za sneak build ali je skup , redak i traje 10 sekundi.

Nema svrhe da igras to ako mislis da ides sam na 5-6 jer sto te vise ljudi vidi to brze tvoja nevidljivost nestaje.Da nije tako sve bi bili sneakeri.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Besmrtnik on November 21, 2014, 13:12
samo 10 sekundi?? jesi siguran, mislim da je prije trajao 10 minuta ili tako nesto wtf...

mislim da malo krivo shvacas... kako mislis vise ljudi tvoja nevidljivos brže nestaje... nije bas tako iza toga je vrlo jednostavna mehanika, najlakse te vide karakteri koji imaju 10 PE (snajperi), ali ako te vidi taj karakter, ostali te ne vide, osim ako on ne zapuca na tebe, ako zapuca na tebe makar i promaši onda ti karakter izadje iz sneak moda i onda te vise SVI koji imaju view range do tebe

razumijes ako ima 1 covjek ili 10 ljudi sa je 1PE mozes im biti na istoj udaljenosti nekih 20+ hex-a ,nije bitno njihovo brojcano stanje

forumla ti ide nekako ovako... znao sam nekad tocnu formulu sada cu karikirat

HEX(udaljenost na kojoj si vidljiv)=sneak skill - enemy(PE) - carry weight - 2 handed weapon + sneaker robe + stealth boy

pokusat cu ti potrazit mozda nadjem, moze sve sve tocno izracunati tocno mozes znati koji karakter s kojim statistikama te moze vidjeti od nekuda...

Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Rakija on November 21, 2014, 20:45
Eto hvala na odg za snik snajp.. bilo bi super kada bi besmrtnik našao formule i bacio ih ovdje. ;)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on November 22, 2014, 01:07
Mislim da je Stealth Boy nerfovan prosle sezone , nisam siguran ...

Korisne informacije ali ako uracunas i weight penalty pa armour itd itd mora da bude vrlo iskusan igrac pa da igra taj build.Ne znam da li je onaj koji je pitao svestan koliko si u stvari vidljiv kad te zaskoce 2-3 pro-a.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Rakija on November 22, 2014, 02:02
Mislim da je Stealth Boy nerfovan prosle sezone , nisam siguran ...

Korisne informacije ali ako uracunas i weight penalty pa armour itd itd mora da bude vrlo iskusan igrac pa da igra taj build.Ne znam da li je onaj koji je pitao svestan koliko si u stvari vidljiv kad te zaskoce 2-3 pro-a.

Nisam baš početnik no pitanje je ionako postavljeno jer mi se prijatelj inače veliki ljubitlje fallouta želi priključiti i želi takav build iako sam mu preporučio pošto ulazi tek u fonline wasteland da ne krene s tim.. No pošto bi nam svima igra trebala predstavljati zabavu, neka nauči na svojim pogreškama .. Ipak je trošak samo virtualni pa nece biti toliko frustrirajuce. Ili barem ne bi trebalo :) Na kraju sam ga razuvjerio od takvog builda ali dobro je u svakom slučaju da sada imamo i taj build na forumu. A i još jednog igrača na serveru.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Gabr1el on November 22, 2014, 05:08
:)

Pa mogao bi da igra i taj build ako bi mu svi pomogli da postigne krajnji cilj a snekaer je naravno uvek koristan.Ali problem je sto pola igra sniper a pola igra BGer pa onda kad je Minigun prejak svi snajperi se zale a kad je sniper suvise kritican onda svi BGeri pocnu da kukaju.

Zamisli jos da ima i sneakera na sve strane , svi bi urlali :)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Bronco on December 12, 2014, 14:01
Bombaš

Quote
6 6 10 1 6 10 1

bonehead/chem reliant

Tag - Throwing,CC,FA
Optimalno - procitaj sg knjige i digni skill za 3 bursta sa sg ili backup oruzje


2 tuff,2lifegiver,stonewall,action boy, adr rush, brof 
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: drot on December 12, 2014, 22:44
Evo jedan CC build:

Quote
2 1 10 1 6 10 10

Fast Metabolism / Chem Reliant

Tag CC, FA i treći skill po želji (obično izaberem Doctor da ga ne moram kasnije puno dizati).

Quick Recovery, 2x Toughness, 2x More Criticals, 2x Lifegiver i Bonus HtH Attacks

Za Better Criticals bi možda moglo proći i ovo: 2 7 10 1 6 4 10 ali onda gubimo 2x Toughness (Gain AG i Better Criticals).
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on December 13, 2014, 13:50
Probo sam proslu sezonu bg crita al je slabiji od brd lika.Jedino u kombinaciji oba vrijedi.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Bronco on December 13, 2014, 18:53
Jesi imao i better crit ili samo 2x MC ?

I jesi probao s tim critom vidit kakav je dmg na lsw, imp flameru u odnosu na avenger ?
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on December 15, 2014, 07:41
Imo bc i probo sve, naravno za flamer je bolja stvar.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on December 15, 2014, 19:08
Super je to naravno ali racunaj na to da si dignes i doc i fa sto vise.Morat ces bit visok lvl da bild bude spreman kako si opisao i napravi pack rat da mozes furat sve to.Inace po meni ja bi radio ili slijepca ili ako ne racunas na psiho, malo digo perc jel si na otvorenom slijep protiv snajpa/rl.Lijepo je to sve na papiru ali u praxi pimplanje po inventariju zna bit zajebano  :).Flamer hit je uvijek stabilan i dobar i ne trebas rushat na hex tako da je taktika drukcija i kad izadje imp flamer,napravit cu si bas njega/rl/lsw za gust.Flamer je super oruzje.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Merle on December 28, 2014, 21:31
Oj narode! Dopizdilo mi ovih dana igrat s ovim 1PE BG slijepcem, pa gledam malo dal bi mogao kakav SG/BG crit burster build napravit i usput vas pitat za iskustva i savjete.

Za sad mi jedino neki hibrid kojeg će se jako lako cripplat pada na pamet:

S - 1
P - 7
E - 9
C - 1
I - 6
A - 8
L - 7

traits: fast met., bonehead
perks: tough x1, more crit x1, brd x2, better crit, life x 2, medic

Jel itko igrao s ovakvim dabrom prije? Jel uopće moguće napravit kakav burster build koji će na ranged radit pristojnu štetu, ili se sve opet svodi na 1hexanje?
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Bego on December 28, 2014, 21:43
Ja ti imam gotovo identičnog lika, jedino moj ima crit chance 23, i različite traitove... Radi ok štetu ali ništa spektakularno (pogotovo protiv tenkova), čak i kad padne crit, al zato na 1hex jebe majku  ;D
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Merle on December 28, 2014, 21:56
Hmmm, jedino me taj ST 1 brine... i život bez stonewalla. Još smo sad u ovoj "globalno progresivnoj tehnologiji", tako da ako uzmem 2x more crita, još sam u banani jer mi i normal res. pada u kenjaru :/. Drek... razmislit ću još malo.

Živio @Bego!
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Bego on December 30, 2014, 19:16
Evo sad sam malo bolje pogledao onaj build od Merlea pa me interesira čemu IN6 ako nećeš imati BROF? Na svome ja imam IN3 i 13ap i za RT jednako je dobar kao i 14ap build, ionako ne možeš pucat brže od animacije :) Pretpostavljam da bi imalo neku ulogu u borbi protiv 2xburst builda u prostoru bez zapreka. Ovaj moj je dizajniran više za neku taktiku "pucaj i sakrij se".
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Merle on December 30, 2014, 21:09
IN sam stavio 6 da napumpam FA do kraja (275 + medic) i BG do nekih 200-220% i da mi još ostane za ostale pizdarije sci/rep/lockpick/traps do 101% (tako da mogu solo operirat, jer najviše sam igram), a i da mogu Glow šahovsku igru odradit' (treba 8 IN). Ma vidiš da nemam pojma koji vrag radim, zato i pitam. Vratio sam se na kraju na onaj primitivni stonewall build za autiste... držim se vraga kojeg poznam.
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Bego on December 30, 2014, 21:15
 ;D ;D ;D Tako i ja. Kombiniram buildove danima i uvijek se na kraju vratim natrag na onaj prvi i najdraži  :D
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Merle on January 05, 2015, 10:57
IN sam stavio 6 da napumpam FA do kraja (275 + medic) i BG do nekih 200-220% i da mi još ostane za ostale pizdarije sci/rep/lockpick/traps do 101% (tako da mogu solo operirat, jer najviše sam igram), a i da mogu Glow šahovsku igru odradit' (treba 8 IN). Ma vidiš da nemam pojma koji vrag radim, zato i pitam. Vratio sam se na kraju na onaj primitivni stonewall build za autiste... držim se vraga kojeg poznam.

Sta uzmes u glowu , + fov ili + hp ?

PS, mozes napravit isti build samo umjesto 2 BRD uzet 2 MC pa opet imas vise mogucnosti. Jer sa 2 brd si burster i to je to, dok sa 2 mc burstas isti vrag, al npr flamer je efikasniji a mozes i CC tagat koji je isto efikasan onda pa imas neloseg hybrida za igranje :)

Uvijek uzmem +hp, jer mi se dosta puta znalo dogodit da nakon fajta ili ostanem sa 7-9 hpa ili me dodatni shot onesposobi na -3 hp (ili tako neki kurac). Taj bonus hp, koliko god bio bijedan, zna pomoć. Za fov nekako ne vidim tu kritičnu točku gdje je on od neke ključne važnosti.

Nego, ne razumijem ovo sa CC. Jasno mi je da to buffa brzinu, al' kako to iskoristit s likom (pogotovo ako čovjek igra sam)? Svaki put kad želim trčat' brže (za nekim ili od nekoga), moram prvo uklonit' sva oružja iz oba slota. Dok dođem kamo trebam i opet sve vratim na mjesto, opet mi to poždere i APa a i vremena? Jbg, glup sam pa pitam.

Ovo za MC ću definitivno probat'. Jel to bolje u kombinaciji s better crits i luck na 10, ili dobro funkcionira i bez toga?
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Jim on January 05, 2015, 11:13
Ako ides na crita onda bc ide u paketu najbolje zbog rolla.Cak i luck 8-9 je ok, ne treba 10.
CC prvenstveno je za bežaniju ako stisne al koji put pomogne da stignes zrtvu  :)
Title: Re: Bildovi/diskusija
Post by: Merle on January 05, 2015, 11:41
Ako ides na crita onda bc ide u paketu najbolje zbog rolla.Cak i luck 8-9 je ok, ne treba 10.
CC prvenstveno je za bežaniju ako stisne al koji put pomogne da stignes zrtvu  :)

Hvala, @Jim  ;). Primjetio sam u par navrata da je imp. flamer zvijer kad pogodim crit (i to bez better criticala, šteta oko 220-250). CC ću najvjerojatnije počet koristit s vremenom jer sam lijen za levelat (tako da su mi kod burstera tagani sg, bg i fa za sada. Rep i sci su 101% za Glow, lp, traps i doc su na 101%, out na oko 130% (knjige i quest), sg i bg će bit taman na 200% a fa na max. Taman se sve računice poklopile da s njim mogu svakakve pizdarije radit. Jest da je ćorav ko Ray Charles, al' mi je nekako prirastao taj build srcu.